Chargement Évènements

« Tous les Évènements

Van Buenos Aires tot Laken – Tango Nuevo – Iguazú Quintet

dimanche 16 juin 16 h 00 min 17 h 15 min

 

 

Marion Borgel viool , Pauline Oreins accordeon 

Wynand Mawet gitaar, Nicolas Sanna basgitaar 

Hakim Talbi piano 

Iguazú Quintet

Marion Borgel

Marion Borgel begint haar muziekstudies aan het Conservatorium van Grenoble en wordt opgeleid door Jean Lenert in Parijs, waar ze in 2010 haar diploma voor gevorderd viool behaalt aan de Schola Cantorum.

Ze begint met altviool op advies van Pierre Lenert, solo-altviolist van de Opera van Parijs. Vervolgens studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Shirly Laub en behaalt ze in 2015 haar Masterdiploma in gespecialiseerde viool met onderscheiding, en het volgende jaar haar Master in Didactiek met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Mons.

Marion Borgel verwerft al vroeg orkestervaring door op te treden met diverse ensembles zoals het Orkest Scherzando, het Jeugdorkest van Montpellier, het Schola Chamber Orchestra, het Antwerp Symphony Orchestra, het Orkest van het Musiq3 Festival enzovoort.

In juni 2016 wordt ze lid van het ensemble Fractales en zet ze zich in voor hedendaagse creatie op viool en altviool. Als actieve kamermuzikant wordt ze regelmatig gevraagd om viool en altviool te spelen in diverse ensembles in België.

Pauline Oreins

Pauline Oreins is een Belgische accordeoniste, pianiste, componiste en creatrice. Ze verdeelt haar leven tussen Brussel en Genève, waar ze put uit een verscheidenheid aan aanvullende bronnen.

Gepassioneerd door de mix van kunsten, kamermuziek en de artistieke en menselijke ontmoetingen die daaruit voortvloeien, werkt ze regelmatig samen met andere disciplines zoals theater, film, dans, circus of fotografie.

Ze begon met muziek op 5-jarige leeftijd en werd opgeleid aan de Haute Ecole de Musique de Genève (CH), het Koninklijk Conservatorium van Mons (Arts2, BE) en het IMEP in Namen (BE), waar ze een master behaalde in piano, chromatische accordeon en kamermuziek.

In 2021 bracht ze haar eerste compositiealbum uit, een multidisciplinair concept, in duo met altvioliste Carmen Martinez.

Ze componeert regelmatig voor de film, voor podiumkunsten en heeft twee korte films gemaakt (PRELUDES, As op de klif).

Ze maakt deel uit van het multidisciplinaire artistieke collectief Khaos.corp.

Wynand Mawet

Wynand Mawet is een Belgische gitarist met een passie voor wereldmuziek, jazz en multidisciplinaire creatie.

Hij begon op 6-jarige leeftijd met het leren van klassieke gitaar en na te hebben gestudeerd bij de Belgische gitarist Adrien Brogna, begon hij in 2012 met studies bij de Braziliaanse meester Odair Assad aan het Koninklijk Conservatorium van Mons, voordat hij zijn weg vervolgde in klassieke gitaar en kamermuziek aan de Lucas School of Arts in Leuven bij Raphaella Smits.

In de loop der jaren heeft hij veel projecten opgezet en zich ingezet voor jazz manouche, Zuid-Amerikaanse muziek en multidisciplinaire creatie, terwijl hij doorging met solowerk op klassieke en jazzgitaren. Hij heeft in die jaren van samenwerking twee albums opgenomen, één met het Duo Nyzos, de ander met het Iguazú Quintet.

Naast zijn werk als muzikant, is hij begonnen met regisseren door videoclips te maken voor verschillende Belgische groepen en muzikanten, en hij heeft ook Murmures ASBL opgericht met andere Belgische kunstenaars om een structuur te bieden voor begeleiding en productie van Belgische creaties.

 

Hakim Talbi

Afkomstig uit een muzikale familie, begon Hakim Talbi in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium van Mons (Arts²) in de klas van Rosella Clini voor klassieke piano en leerde hij sindsdien autodidactisch jazz.

Als muzikant met een gevarieerde achtergrond, maakt zijn ervaring in verschillende muziekgenres zoals klassiek, jazz, pop en wereldmuziek hem een veelzijdige artiest die zeer actief is op de Belgische podia met verschillende groepen (Tarno Gadjé, Jazzmine, Lowdon Millionaires, etc.)

Hij is ook sinds 2014 begeleider van twee koren en grijpt elke kans aan om met zangers te werken.

Hakim Talbi begon in 2015 met contrabas spelen en begon op te treden in verschillende formaties, voornamelijk jazz op piano en contrabas. Hij heeft ook een passie voor hedendaagse muziek en neemt deel aan de creatie van verschillende stukken van componisten uit de klas van Claude Ledoux. Deze passie heeft hem onder andere geleid tot het componeren van twee stukken voor een immersieve ruimte met een therapeutisch doel.

 

Nicolas Sanna

Geboren in 1994 in Baudour, België, toonde Nicolas Sanna al op jonge leeftijd interesse in muziek. Hij begon met klassieke gitaar toen hij 7 jaar oud was en begon een paar jaar later met piano, gevolgd door jazz en basgitaar.

Na zijn middelbare school ging hij in 2012 naar het Koninklijk Conservatorium van Mons (Arts²), waar hij begon met het studeren van klassieke gitaar onder de Braziliaanse meester Odair Assad.

Als een eclectische muzikant, had hij ook interesse in populaire muziek en wereldmuziek. Hij sloot zich aan bij Tangela Quartet als bassist, een groep opgericht door Arnaud Hermand en Vincent Cuignet, en won met hen in 2017 de zilveren medaille bij de internationale wedstrijd ‘Accordé’Opale’.

Actief in zowel klassieke muziek als pop, rock en interdisciplinaire projecten, sloot Nicolas Sanna zich in de loop der jaren aan bij verschillende groepen (Moon on Earth, Chinooks, la Suptil’Compagnie, Arthur Meunier, etc.), als gitarist, bassist, toetsenist en zanger.

 

 

 

Détails

Date :
dimanche 16 juin
Heure :
16 h 00 min 17 h 15 min
Catégories d’Évènement:
,

Organisateur

Le Salon Bugrane
Téléphone :
+3248945480
E-mail :
brayerandreeclaude@gmail.com
Site Web :
www.lesalonbugrane.be

Lieu

Salon Bugrane
Avenue de la Bugrane,108
1020 - Brussel, Brussel 1020 Belgique
+ Google Map
Téléphone :
+32489454580
Site Web :
www.lesalonbugrane.be