Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Fluit-Piano Recital

dimanche 19 mars 2023 16 h 00 min 17 h 00 min

Reserveren verplicht via e-mail : brayerandreeclaude@gmail.com

(FR) – (NL) – (EN)

Sonatas

van

Ludwig van BEETHOVEN

en

Carl  REINECKE

 

Delphine TCHAOUSSOGLOU, fluit

Julien BEURMS, piano.

 

 

Gepassioneerd, dynamisch en ondernemend, vormen Delphine en Julien een gewaardeerd duo vanwege hun vrijgevigheid, gevoeligheid en volledige toewijding aan muziek. Ze bieden een programma bestaande uit meesterwerken uit het repertoire voor fluit en piano: de sonate van Ludwig van Beethoven en de sonate van Reinecke.

Hun programma zit vol met sensatie, met een paar verrassingen in petto.

 

Delphine Tchaoussoglou

Delphine Tchaoussoglou studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Carlos Bruneel op dwarsfluit en Peter Verhoyen op piccolo. Ze was bijna tien jaar lang eerste fluitist bij het Brussels Philharmonic Orchestra.

Ze heeft uitgebreid getoerd in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Spanje, Turkije, Polen en Tsjechië en heeft kamermuziek gespeeld met onder andere Malwina Lipiec (harp), Yuka Izutsu (piano), Lily Maïsky (piano), Olga Konokova (piano), André Siwy (viool), Lyda Chen Argerich (altviool) en haar echtgenoot Julien Beurms (piano).

Als solist werd ze begeleid door onder meer het Arpeggio Orkest, het Orkiestra Akademii Beethovenowskiej in Krakau en het Brussels Philharmonic Orchestra. Ze heeft deelgenomen aan tal van muzikale projecten, waaronder de productie van cd’s.

 

Julien Beurms

Julien Beurms maakte zijn debuut met orkest op twaalfjarige leeftijd, toen hij het Pianoconcert nr. 2 van Chopin uitvoerde met het orkest van zijn academie. Hij studeerde later bij Johan Schmidt aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en bij Victor Rosenbaum aan het New England Conservatory in Boston.

Hij is uitgenodigd om op te treden in België, Frankrijk, Italië, IJsland, Israël en de Verenigde Staten in prestigieuze locaties zoals Jordan Hall in Boston, de Harvard University in Cambridge, deSingel in Antwerpen, Flagey in Brussel en het Palais des Beaux-Arts in Charleroi.

Hij bekleedde de functie van assistent-professor piano aan het New England Conservatory en werd regelmatig gevraagd als leraar in België. In 2014 richtte hij het Brussels Chamber Music Festival op, een internationaal kamermuziekfestival dat hij leidde tot 2018.

Sinds 2019 is hij algemeen directeur van Jeunesses Musicales in de Franse Gemeenschap van België, een organisatie die concerten, muziekworkshops en kampen organiseert voor meer dan 250.000 kinderen per jaar.

Détails

Date :
dimanche 19 mars 2023
Heure :
16 h 00 min 17 h 00 min
Catégories d’Évènement:
,

Organisateur

Le Salon Bugrane
Téléphone :
+3248945480
E-mail :
brayerandreeclaude@gmail.com
Site Web :
www.lesalonbugrane.be

Lieu

Salon Bugrane
Avenue de la Bugrane,108
1020 - Brussel, Brussel 1020 Belgique
+ Google Map
Téléphone :
+32489454580
Site Web :
www.lesalonbugrane.be