Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Duo Deseo – Zuiderse Muziek – Gitaar en Cello

dimanche 9 avril 2023 16 h 00 min 17 h 15 min

Reserveren verplicht via e-mail : brayerandreeclaude@gmail.com

(FR) – (NL) – (EN) – (ES)

« DUO DESEO« 

Maarten Vandenbemden

gitaar      

Ann Van Hecke

cello  

 

« DUO DESEO« 

speel werken van

Isaac ALBENIZ, 

Enrique GRANADOS, 

Manuel De FALLA ,

and anderen.

 

Zie meer detail op www.duodeseo.be

 

Maarten Vandenbemden, gitaar, en Ann Van Hecke, cello, spelen werken van Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel De Falla en anderen.

Deze twee artiesten bereiken een perfecte fusie tussen gitaar en cello, door hun inventieve interpretaties van bekende en minder bekende Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek.

Ann Van Hecke en Maarten Vandenbemden nemen je mee op een onvergetelijke muzikale reis, waarbij ze een originele en opwindende sfeer creëren!

Het DUO DESEO ontwikkelt een unieke stijl die zowel zeer muzikaal als virtuoos is!

 

 

 

Ann VAN  HECKE, cello

Ze studeerde aan het conservatorium in Antwerpen (België) bij France Springuel, waar ze de hoogste onderscheidingen voor cello ontving. Haar persoonlijke zoektocht naar technische en muzikale perfectie bracht haar naar Tilmann Wick in Hannover (Duitsland) en ook door internationale masterclasses met Anner Bylsma, Christoph Richter, Martti Rousi, Michal Kanka, Alexander Ivashkin, Marcio Carneiro en Vladimir Perlin kon ze blijven ontwikkelen.

Ann Van Hecke heeft succesvol deelgenomen aan verschillende wedstrijden, waaronder het winnen van eerste prijzen bij de « Concours national Dexia » en « Jeunes Musiciens ». Maar het is in haar professionele werk waar ze de meeste ervaring heeft opgedaan, bijvoorbeeld in tal van orkestprojecten.

Als solist heeft ze concerten gespeeld (Haydn Concerto, Beethoven Triple Concerto, Queen Symphony, enz.) met orkesten zoals Kreato, Artis Dulcedo, Brass Band Wiekevorst, Aurora Borealis, Arenberg Orchestra, Brass Friends Lembeek en anderen.

Als kamermusicus heeft ze gespeeld in verschillende professionele ensembles. Tegenwoordig treedt ze op met Duo Deseo, samen met gitarist Maarten Vandenbemden, en in een duo met pianist Bart Meynckens.

Ann Van Hecke heeft opgetreden in België en in het buitenland (Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Bosnië).

Ze geeft celloles aan Kunsthumaniora in Antwerpen en aan de Academies van Halle en Gooik.

 

Maarten VANDENBEMDEN, gitaar

Maarten Vandenbemden is geboren in een huis vol gitaren en ontving zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg hem naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij met « summa cum laude » afstudeert in gitaar en muzikale compositie.

Hij heeft als solist opgetreden met verschillende orkesten, in Bozar (Brussel) en in het Koninklijk Paleis van Caserta, en heeft gespeeld van Italië tot Jordanië.

Met een speciale voorliefde voor kamermuziek speelt hij regelmatig met de zangers Noémie Schellens en Kobe Baeyens, met de celliste Ann Van Hecke en in de kleurrijke formatie van twee tenoren en twee gitaren, zoals « Los Reyes de la Baraja ».

Sinds 2018 is Maarten de vierde lid van het Four Aces-gitaarkwartet, waarmee het album « Tabula Rasa » in 2019 uitkwam en dat in de zomer van dat jaar toestemming kreeg voor een tournee in China.

Maarten geeft nu les in toegepaste en geschreven harmonie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Als gitaarleraar is hij ook verbonden aan de Academie van Halle.

Sinds 2016 is Maarten ook actief betrokken bij het Volterra Project, een innovatieve zomergitaarworkshop, en bij Mobile Music Playground, een project dat Brusselse kinderen in contact brengt met klassieke muziek.

 

Détails

Date :
dimanche 9 avril 2023
Heure :
16 h 00 min 17 h 15 min
Site Web :
www.lesalonbugrane.be

Organisateur

Le Salon Bugrane
Téléphone :
+3248945480
E-mail :
brayerandreeclaude@gmail.com
Site Web :
www.lesalonbugrane.be

Lieu

Salon Bugrane
Avenue de la Bugrane,108
1020 - Brussel, Brussel 1020 Belgique
+ Google Map
Téléphone :
+32489454580
Site Web :
www.lesalonbugrane.be