Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Parijs – Brussel : Franck, Ravel, Paganini & Co

dimanche 28 janvier 16 h 00 min 17 h 00 min

 

Program :

Sonata voor viool en piano van C. Franck,

Scherzo-Tarantelle van H. Wieniawski,

Tzigane van Maurice Ravel

Final of the 1st violin concerto van Max Brüch

16th caprice van Paganini

Sonate No 2 for viool solo van J.S. Bach

Populaire Armeense stukken voor twee violen.

Henry Cattenoz

 

Henry Cattenoz werd geboren in 2005 en begon op 7-jarige leeftijd viool te studeren. Een jaar later trad hij toe tot het Conservatoire à Rayonnement Régional de Strasbourg, waar hij les kreeg van Haïk Davtian en later van Aline Zeller. In 2017 kwam hij Haïk Davtian weer tegen toen hij naar het Conservatoire à Rayonnement Régional de Cergy-Pontoise ging, waar hij zijn Diplôme d’Etudes Musicales behaalde, met een unanieme beoordeling voor viool.

Hij volgt momenteel zijn vioolopleiding in de voorbereidende cyclus voor hoger onderwijs en is ook student in de derde cyclus piano in de klas van Honoré Béjin.

Henry is de eerste viool van het symfonieorkest van het CRR van Cergy-Pontoise en hij speelt graag als solist en in kamermuziek.

 

Jina Minerbe Seo

Jina Minerbe Seo, geboren in 1988 in Suncheon in Zuid-Korea, leerde op vierjarige leeftijd piano. Na haar studies aan het Yewon Art College, Seoul Arts High School en de Korea National University of Arts, kwam ze in 2010 naar Frankrijk om haar artistieke studie voort te zetten. Ze studeerde bij Olivier Gardon aan de CRR in Parijs en behaalde het Diploma of Improvement en Concertist in piano anno 2012.

Daarna trad ze toe tot het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, behaalde ze het Masterdiploma piano (klas van Denis Pascal) in 2014, en het Masterdiploma pianobegeleiding (klas van Jean-Frédéric Neuburger) in 2018.

Ze viel op tijdens de Chopin International Piano Competition in Azië (Japan) in 2003 en won de eerste prijs. Ze won de Panama International Piano Competition (Panama) in 2012 en de Flame Competition (Frankrijk) in 2014.

Ze gaf haar eerste recital in Seoul op 14-jarige leeftijd en trad sindsdien regelmatig op tijdens concerten in Korea en Frankrijk.

Daarnaast legt zij zich toe op begeleiding, zowel instrumentaal als vocaal en koor. Momenteel is ze begeleider aan het Nationaal Regionaal Conservatorium van Cergy-Pontoise en aan de Schola Cantorum.

 

Haïk Davtian

Haïk Davtian, opgeleid door Edouard Tatevossian, behoort tot de traditie van Russische violisten. De eerste prijs voor viool en kamermuziek aan het Hoger Nationaal Conservatorium van Armenië in 1985. Hij won talloze concoursen in de voormalige Sovjet-Unie.

Hij profiteerde van een opleiding als dirigent van 1986 tot 1990, behaalde een eerste prijs voor dirigeren aan het Hoger Conservatorium van Jerevan, en begon zijn carrière als dirigent bij de orkesten van de Opera en de Nationale Radio van Armenië tussen 1987 en 1991.

Haïk Davtian, geïnstalleerd in Frankrijk in 1991, treedt op als soloviolist en kamermuzikant, richt een duo op met pianist Arthur Aharonian en in 1999 het strijkkwintet met contrabas Khroma waarvan hij de eerste viool is en dat het Naïri-kwintet zal worden in 2007. In 1996 won hij unaniem de Grand Prix van de Pierre Lantier International Competition in Parijs met zijn viool/pianoduo. Vervolgens gaf hij meer dan 300 concerten in Frankrijk en in het buitenland (Canada, Italië, Spanje, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Israël, Armenië…) en werkte hij regelmatig samen met de orkesten van de Radio, de Opera van Parijs… Philharmonic of Radio France …

Als houder van het certificaat van bekwaamheid als vioolleraar gaf hij van 2004 tot 2013 les aan het Regionaal Conservatorium van Straatsburg, waar het symfonieorkest aan hem werd toevertrouwd.

Momenteel is hij professor aan de CRR van Cergy-Pontoise (waar hij ook het symfonieorkest leidt) en zet hij zijn internationale carrière voort als violist. Regelmatig uitgenodigd bij het Armeens Filharmonisch Orkest als soloviolist en dirigent, laat hij ons kennismaken met de weinig bekende pagina’s van de Franse muziek.

Gedurende het jaar 2015-2016 was Haïk Davtian assistent-vioolprofessor aan het Conservatoire National Supérieur de Paris.

Violist en dirigent, uit deze dualiteit put hij de originaliteit en stijl van zijn aanpak.

 

 

Détails

Date :
dimanche 28 janvier
Heure :
16 h 00 min 17 h 00 min
Catégorie d’Évènement:

Organisateur

Le Salon Bugrane
Téléphone :
+3248945480
E-mail :
brayerandreeclaude@gmail.com
Site Web :
www.lesalonbugrane.be

Lieu

Salon Bugrane
Avenue de la Bugrane,108
1020 - Brussel, Brussel 1020 Belgique
+ Google Map
Téléphone :
+32489454580
Site Web :
www.lesalonbugrane.be